Україна може розраховувати на нашу непохитну підтримку - Рютте

Україна може розраховувати на нашу непохитну підтримку - Рютте

Укрінформ
Україна може розраховувати на нашу непохитну підтримку, і у Вільнюсі ми повинні вжити заходів, які нададуть підтримку Україні від усіх країн-членів НАТО.

Про це прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте сказав у Гаазі під час пресконференції за підсумками робочої зустрічі за участі глав держав та урядів Литви, Польщі, Румунії, Албанії, Нідерландів, Бельгії та Норвегії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі.

“Ми, члени Альянсу з різних частин регіону НАТО, готуємось до саміту НАТО у Вільнюсі, який відбудеться наступного місяця. Ми усі усвідомлюємо одну річ: це буде надзвичайно важливий саміт, на якому ми зосередимося на зростаючій загрозі на всій території НАТО і на російській війні в Україні... Україна може розраховувати на нашу непохитну підтримку. І у Вільнюсі ми повинні вжити заходів, які нададуть підтримку Україні від усіх країн-членів НАТО, і які надішлють чіткий сигнал усім, включно з Москвою, що майбутнє України і її законне місце - в НАТО", - наголосив Рютте.

Читайте також: Прем'єр Нідерландів: Ця війна може мати тільки один результат - перемогу України

Як повідомлялося, наступний саміт НАТО, який відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня, серед головних питань розгляне продовження допомоги для України у її боротьбі проти російської агресії.

Читайте також: НАТО має надати Україні гарантії безпеки, поки вона не стане членом Альянсу - прем’єр Бельгії

Україна від цієї зустрічі очікує конкретних рішень щодо визначення шляху країни до членства в НАТО та щодо надання Україні гарантій безпеки для запобігання ймовірному повторенню російської агресії у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-