Данілов: Світ має проаналізувати, чому людина у Кремлі змушує всіх «танцювати під свою балалайку»

Данілов: Світ має проаналізувати, чому людина у Кремлі змушує всіх «танцювати під свою балалайку»

Укрінформ
Світ має проаналізувати, чому одна людина у Кремлі змушує всіх «танцювати під свою балалайку», і зробити висновки з цієї ситуації, інакше наступна війна Росії буде питанням дуже короткого часу.

Про це заявив секретар Ради безпеки і оборони України Олексій Данілов на міжнародній конференції «Україна та НАТО напередодні Вільнюського саміту: від підтримки через перемогу до членства», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ніхто не хоче задуматися, як так сталося, що один чолов'яга в Кремлі рулить усім світом, змушує весь світ ... танцювати під свою балалайку, і весь світ за цим спокійно спостерігає, і ніхто не хоче зрозуміти: а чому це сталося? З цього треба зробити висновки, бо якщо зараз ці висновки ми з вами не зробимо, питання наступної війни – це питання дуже короткого проміжку часу», - сказав Данілов.

За його словами, Україна за майже 32 роки незалежності зробила багато помилок і дивилася крізь рожеві окуляри на чимало процесів, які відбуваються у світі.

Читайте також: Данілов: Росія розвалиться тому, що так побудований світ

«Світ, на жаль, цинічний, світ, на жаль, прагматичний.Чи буде НАТО за нас воювати? Ні. Чи буде взагалі Альянс за когось воювати? Ні. Тому що приклад 2014 року показав, що коли Путін вбив членів країн НАТО (у збитому Росією пасажирському літаку рейсу MH17 було 193 громадянина Нідерландів – ред.) , навіть не зібралося засідання НАТО з цього приводу», - зауважив секретар РНБО.

Він констатував, що дуже часто багато хто перебуває «в стані переляку щодо певних осіб або країн».

«Ми (Україна – ред.) довели, що не треба нікого лякатися. Треба бути самими собою, треба бути гідними і відстоювати свою правду. Немає двох правд. Правда тільки одна у світі. І зараз ми є на боці правди. Нам треба допомога для того, щоб ми якомога швидше здобули справедливість… Звичайно, нам би дуже хотілося, щоб (на саміті НАТО - ред.) у Вільнюсі був потужний прорив. Я більш ніж упевнений, що він має бути, якщо ми - про цінності, якщо ми - про справедливість, якщо ми - про людяність», - резюмував секретар РНБО.

Читайте також: Данілов назвав заколот Пригожина першим етапом демонтажу путінської системи

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО.

На всіх рівнях українська сторона наголосила, що запевнень про те, що "Україна стане членом Альянсу", які лунали під час Бухарестського саміту НАТО у 2008 році, недостатньо.

Натомість Україна ставить перед союзниками по НАТО питання щодо гарантій безпеки та чіткої перспективи руху до повноправного членства в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-