Данілов: Росія розвалиться тому, що так побудований світ

Данілов: Росія розвалиться тому, що так побудований світ

Укрінформ
Спроба заколоту ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина започаткувала процес неминучого розвалу Росії, його перебіг залежить від відповідальних політиків у світі.

Про це заявив секретар Ради безпеки і оборони України Олексій Данілов у виступі на міжнародній конференції «Україна та НАТО напередодні Вільнюського саміту: від підтримки через перемогу до членства», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Питання, що робити з Росією, - це ключове питання сьогодні, яке стоїть на порядку денному. Ми наполягаємо, що до того часу, поки Росія буде знаходитися в тому стані, в якому вона є, вона буде нести загрозу будь-якому своєму сусіду, і не тільки. І це ключове питання. І питання нашої перемоги - це питання фрагментації Росії, природної фрагментації, щоб вона стала тією Росією, яка мала бути», - сказав Данілов.

Читайте також: У ЄС розглядають сценарій розпаду Росії – посол України

У цьому контексті він зауважив, що Росія є «останньою країною, яка має колонії», оскільки, за його словами, приміром, Чечня і Бурятія «не мають ніякого відношення до Росії», однак світ про це мовчить.

Секретар РНБО також висловив думку, що влаштована ПВК «Вагнер» спроба заколоту засвідчила цілковиту неспроможність Росії як держави.

«У п'ятницю почали відбуватися події, які показали, що ніякої Росії як держави не існує. Є територія, яка абсолютно неконтрольована, в якої немає влади, в якої немає ніякого президента Путіна, немає війська. Озброєні хлоп'яги захопили штаб у місті Ростов, їм ніхто не чинив спротиву, з ними спілкувалися як з рідними. Почекайте, що ж це країна?» - зазначив Данілов.

За його словами, спроба заколоту Пригожина - це початок кінця Росії.

Читайте також: Лукашенко підтвердив прибуття Пригожина до Білорусі

«Зараз від світу залежить, який буде кінець. А він буде в них обов'язково. Вони розваляться, розпадуться. Не тому, що це наше бажання, а тому, що так побудований світ», - вважає секретар РНБО.

Водночас він акцентував, що відповідальні політики у світі мають взяти на себе відповідальність за те, що буде у період між сьогоднішнім днем і до завершення процесу розпаду Росії, а внутрішньополітичні події у їхніх країнах не мають цьому завадити.

Як повідомляв Укрінформ, високий представник ЄС Жозеп Боррель 26 червня заявив, що Євросоюз уважно стежить за розвитком подій в Росії, які залишаються непередбачуваними, оскільки збройне втручання групи «Вагнер» засвідчило ослаблення держави та авторитету особисто Путіна, і поставило на межу краху всю політичну систему РФ.

Ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу. У результаті наступу колона ПВК "Вагнер" дісталася Липецької області Росії, що за 420 кілометрів від Москви.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори із засновником ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним, після чого останній заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-