Глава МЗС Італії - про заколот Пригожина: Міф про єдність путінської Росії закінчився

Глава МЗС Італії - про заколот Пригожина: Міф про єдність путінської Росії закінчився

Укрінформ
Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні вважає, що спроба заколоту, вчинена ватажком приватної військової компанії "Вагнер" Євгеном Пригожиним, показала слабкість Москви та російської влади, а також може допомогти Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Il Messaggero.

За словами очільника італійського МЗС, спроба заколоту з боку "вагнерівців" означає, що "міф про єдність путінської Росії закінчився".

"Путін тепер слабший, для України наближається мир", - вважає Таяні.

Таяні, переконаний, що спроба Пригожина влаштувати переворот у РФ завершила епоху Путіна.

«З міфом про єдність путінської Росії покінчено. Ця внутрішня ескалація розділяє російських військових. Це неминучий результат, коли ви підтримуєте та фінансуєте легіон найманців», - зазначив він.

Таяні додав, що в результаті дій ПВК "Вагнер" можна "сказати точно: сьогодні російський фронт слабший, ніж учора". "Сподіваюся, тепер мир ближче. Ми чекаємо, щоб зрозуміти наступні кроки РФ в Україні", - сказав очільник італійського МЗС.

Це (вторгнення в Україну – ред.) виявилося бумерангом для Путіна. Росіяни не змогли перемогти, вони провалили бліцкриг. Тепер вони розплачуються за проблеми та протиріччя військового апарату", – вважає італійський міністр.

Він також висловив сподівання, що після спроби заколоту контрнаступ України "рухатиметься ще швидше і українці відновлять свою незалежність".

Читайте також: Данілов назвав заколот Пригожина першим етапом демонтажу путінської системи

На запитання про вступ Києва в НАТО Таяні сказав: "Нам потрібен поступовий шлях. Першим кроком є створення Ради Україна-НАТО та відновлення процесу розширення, розпочатого у Бухаресті у 2008 році, щойно збройний конфлікт закінчиться".

Як повідомлялося, ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони Сергія Шойгу. Він узяв під контроль Ростов-на-Дону та частину Воронезької області, після чого «вагнерівці» вирушили на Москву.

Увечері 24 червня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що за погодженням з Путіним провів переговори з Пригожиним. Після цього ватажок ПВК «Вагнер» оголосив, що розвертає своїх найманців назад до «польових таборів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-