Шмигаль зустрівся з очільником МЗС Японії - говорили про відбудову і ядерну безпеку

Шмигаль зустрівся з очільником МЗС Японії - говорили про відбудову і ядерну безпеку

Укрінформ
Україна розраховує, що Японія посилить санкції проти ядерної галузі Російської Федерації після підриву Каховської гідроелектростанції росіянами.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляє у Телеграмі.

“Продовжуємо будувати стратегічні зв’язки з Японією. На полях конференції з відновлення України у Лондоні зустрівся з головою МЗС Японії Йошімаса Хаяші”, - написав Шмигаль.

Прем'єр-міністр України та глава МЗС Японії обговорили швидку відбудову і, зокрема, пріоритет гуманітарного розмінування.

Також Шмигаль зауважив, що теракт російських військ на Каховській ГЕС - це одна з найбільших екологічних катастроф у Європі. У цьому контексті особливо важливою є також тема ядерної безпеки та ситуація на Запорізькій АЕС. Росія перетворила станцію на військовий об’єкт, що загрожує не лише Україні, але й усьому світу.

“У відповідь маємо посилити санкції проти ядерної галузі РФ, і ми розраховуємо, що Японія допоможе в цьому питанні. Особливо з огляду на те, що країна зараз головує в G7”, - підкреслив Прем'єр-міністр України.

Читайте також: Уряд Японії заохочуватиме компанії до активної участі у відновленні України

Він подякував японському колезі за фінансову підтримку України й активну участь у засіданнях "фінансового Рамштайну".

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль бере участь Конференції з питань відновлення України, яка проходить у Лондоні. Цей захід дозволить скоординувати зусилля уряду України, Європейської комісії та інших міжнародних партнерів зі швидкого відновлення України, яке має розпочатися ще до завершення війни.

Фото: Телеграм Дениса Шмигаля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-