Уряд Японії заохочуватиме компанії до активної участі у відновленні України

Уряд Японії заохочуватиме компанії до активної участі у відновленні України

Укрінформ
Уряд Японії продовжуватиме підтримувати Україну в її боротьбі з російським вторгненням і повоєнній відбудові та планує провести спеціальну зустріч для японських компаній і корпорацій, щоб заохотити їх до активнішої участі в проєктах економічного відновлення України.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ Японії Йошімаса Хаяші під час Конференції з відновлення України в Лондоні, повідомляє Kyodo.

За словами міністра, такий захід під назвою «Японсько-українська конференція для сприяння економічному відновленню» може пройти наприкінці цього або на початку наступного року.

«Японський державний і приватний сектори можуть рішуче підтримати відновлення та відбудову України», – наголосив він.

Читайте також: ЄБРР цьогоріч підтримає українську енергетику на €600 мільйонів – Шмигаль

Хаяші розповів, що після свого виступу на конференції в Лондоні він зустрічався з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем та запросив його на зустріч у Японії і глава українського уряду прийняв пропозицію.

«Нова конференція підкреслює прагнення Токіо брати активну участь у зусиллях з відновлення України через державний і приватний сектори», - додав міністр.

Будучи цьогорічним головою «Великої сімки», Японія разом з іншими країнами G7 пообіцяла непохитну єдність у підтримці Києва на саміті в Хіросімі минулого місяця.

Читайте також: Японія надасть Україні екстрену допомогу на $5 мільйонів через підрив Каховської ГЕС

У травні уряд Японії провів перше засідання міжміністерської ради з питань відновлення України, на якому прем’єр-міністр Фуміо Кішіда пообіцяв сприяти державно-приватному співробітництву в таких проєктах, як розмінування та відновлення інфраструктури в Україні.

В Токіо неодноразово висловлювали готовність впроваджувати в Україні унікальні для Японії форми відбудови, оскільки країна має досвід відновлень після масштабних руйнувань Другої світової війни та численних природних катаклізмів, включаючи потужні землетруси й цунамі.

У рамках своєї п’ятиденної поїздки до Європи Хаяші зустрівся зі своїми колегами з G7 у Лондоні та підтвердив, що великі індустріально розвинені демократії будуть тісно співпрацювати для відновлення миру і процвітання в Україні.

Читайте також: Японія надасть Україні очищувачі води та генератори для подолання наслідків підриву Каховської ГЕС

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Японії Йошімаса Хаяші на Конференції з відновлення України в Лондоні заявив, що Японія надасть Україні очищувачі води, генератори та будівельну техніку для подолання наслідків підриву Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-