Президент Чехії: Підтримка України – це не вибір, а необхідність

Президент Чехії: Підтримка України – це не вибір, а необхідність

Укрінформ
Країни вільного світу мають підтримувати Україну, оскільки її програш у війні з Росією означатиме також і програш вільних та демократичних суспільств.

Про це під час пресконференції за результатами саміту “Бухарестської дев’ятки” (B9) у Братиславі заявив президент Чехії Петр Павел, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Було чітко пояснено, чому ми повинні підтримувати Україну. І насправді, немає значення, що ми думаємо про Україну. Ми повинні сприймати це як питання принципу. Якщо ми хочемо жити у вільних та демократичних суспільствах, у той спосіб життя, яким ми дорожимо, то у нас немає іншого шляху. Адже якщо ми дозволимо Росії перемогти, то ми все це втратимо, раніше чи пізніше", - сказав він.

За його словами, підтримка України є "питанням необхідності", і це лідери країн також мають пояснювати своїм громадянам.

Читайте також: Президент Чехії закликає не відмовлятися від зусиль для розгрому РФ в Україні

"У нас просто немає іншої альтернативи. І тому важливо пояснювати це також нашим людям. Що це – не питання вибору, а просто питання необхідності", - заявив Павел.

Як повідомлялося, у Братиславі у вівторок відбувається зустріч лідерів “Бухарестської дев’ятки” (B9) за участі генсека НАТО Єнса Столтенберга. Головні теми переговорів – підготовка до липневого саміту НАТО і допомога Україні у відбитті російської агресії.

Читайте також: Лідери «Бухарестської дев’ятки» продовжать підтримувати Україну

Формат В9, або “Бухарестська дев’ятка”, створений з ініціативи президентів Румунії та Польщі в листопаді 2015 року, охоплює країни східного флангу НАТО. Крім Польщі та Румунії, до В9 також входять Болгарія, Угорщина, Словаччина, Чехія, Литва, Латвія, Естонія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-