Лідери «Бухарестської дев’ятки» продовжать підтримувати Україну

Лідери «Бухарестської дев’ятки» продовжать підтримувати Україну

Заява
Укрінформ
Президенти країн «Бухарестської дев’ятки» заявили, що продовжуватимуть допомагати Україні, у тому числі шляхом військової, фінансової та гуманітарної підтримки.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у спільній заяві лідерів, яка опублікована на сайті президента Польщі.

«Ми продовжуватимемо допомагати Україні досягти мирного вирішення (російсько-української війни – ред.) на її власних умовах стільки, скільки це буде необхідно, у тому числі шляхом військової, фінансової та гуманітарної підтримки. Наші країни надали захист найбільшій кількості українських біженців», – йдеться у заяві.

Президенти також закликали Росію негайно припинити бойові дії та беззастережно вивести свої війська з території України.

«Ми також засуджуємо всіх, у тому числі Білорусь, яка активно сприяє військовим зусиллям Росії», – йдеться у заяві.

Також лідери «Бухарестської дев’ятки» заявили, що рішуче підтримують євроатлантичні прагнення України та повторюють рішення Бухарестського саміту 2008 року про те, що Україна стане членом НАТО.

Читайте також: Дуда закликав НАТО бути послідовним у підтримці України

«У зв’язку з цим ми очікуємо, що у Вільнюсі ми виведемо наші політичні відносини з Україною на новий рівень і запустимо новий політичний шлях, який приведе до членства України в НАТО, як тільки це дозволять умови. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну на цьому шляху, в тому числі як засіб запобігання повторенню агресії Росії. Ми закликаємо Україну продовжувати реформи відповідно до всіх принципів Хартії про особливе партнерство між Організацією Північноатлантичного договору та Україною. Ми визнаємо, що реформи є важливими для подальшого просування України на шляху до членства в ЄС і НАТО», – йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час онлайн-виступу на саміті «Бухарестської дев’ятки» заявив, що на липневому саміті НАТО у Вільнюсі варто продемонструвати, що декларовані та реальні цінності Альянсу не відрізняються, і надати Україні чіткий алгоритм приєднання.

Фото: КРRР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-