Дуда закликав НАТО бути послідовним у підтримці України

Дуда закликав НАТО бути послідовним у підтримці України

Укрінформ
Країни НАТО мають бути послідовними у підтримці України. Крім Росії, дестабілізуючим фактором на східному фланзі Альянсу є також режим Лукашенка.

Про це під час відкриття саміту “Бухарестської дев’ятки” (B9) у Братиславі сказав президент Польщі Анджей Дуда, передає власний кореспондент Укрінформу.

За його словами, російська агресія проти України, а також дії Білорусі є дестабілізуючими факторами в регіоні. Серед таких загроз він назвав, зокрема, гібридні атаки з боку Білорусі на польський кордон, використання російськими літаками білоруських авіабаз для подальших бомбардувань України, розміщення ядерної зброї на території РБ.

Читайте також: Польща хоче постійної присутності військ НАТО на своїй території - Моравецький

“Це ті виклики, які ми маємо вирішувати спільно. Ось чому ми маємо зробити все можливе, щоб переконатися, що безпека східного флангу НАТО та України залишаються одним із головних питань у політичному порядку денному всіх членів Альянсу. Ми маємо бути послідовними у зміцненні нашого оборонного потенціалу, модернізації наших збройних сил, реалізуючи рішення минулого саміту НАТО, а також робити все можливе для посилення присутності союзників у регіоні. Ми також маємо бути послідовними у нашій підтримці України, оскільки Росія є постійною загрозою для нашої безпеки”, - заявив Дуда.

Як повідомлялося, у Братиславі у вівторок відбувається зустріч лідерів “Бухарестської дев’ятки” (B9) за участі генсека НАТО Єнса Столтенберга. Головні теми переговорів – підготовка до липневого саміту НАТО і допомога Україні у відбитті російської агресії.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС свідчить про жорстокість російської війни в Україні - Столтенберг

Формат В9, або “Бухарестська дев’ятка”, створений з ініціативи президентів Румунії та Польщі в листопаді 2015 року, охоплює країни східного флангу НАТО. Крім Польщі та Румунії, до В9 також входять Болгарія, Угорщина, Словаччина, Чехія, Литва, Латвія, Естонія.

Фото: KPRP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-