Президент Чехії закликає не відмовлятися від зусиль для розгрому РФ в Україні

Президент Чехії закликає не відмовлятися від зусиль для розгрому РФ в Україні

Укрінформ
Президент Чехії Петр Павел виступив із закликом не відмовлятися від зусиль щодо розгрому Росії в Україні, мотивацією для чого має бути історичний досвід

Про це заявив президент Чехії Петр Павел, передає Укрінформ із посиланням на Radio Prague International.

На акції пам'яті жертв нацистських переслідувань, яка відбулася на Національному цвинтарі у Терезіні, глава Чеської Республіки закликав не відмовлятися від зусиль щодо розгрому Росії в Україні. За його словами, мотивацією має бути історичний досвід.

Як додає Польське радіо, Павел заявив, що перемога над Росією в Україні - це «відмова від зміни основ міжнародного порядку». Він закликав не повторювати помилок минулого та підкреслив, що не тільки чехи борються з труднощами повсякденного життя, спричиненими наслідками війни.

Читайте також: Результат війни в Україні визначить глобальну безпекову архітектуру – президент Чехії

«Президент Чехії також визнав, що збереження єдності у підтримці України стає і буде ставати дедалі більшим викликом», - ідеться в повідомленні.

Як і минулого року, Меморіал Терезін не запросив на щорічний захід, який відбувається у третю неділю травня, представників Росії та Білорусі.

Читайте також: Президент Чехії підтримав створення спецтрибуналу для росії

У період з 1941-го по 1945 року нацисти зігнали до Терезінського гетто 155 тисяч євреїв з усієї Європи, нагадує Radio Prague International. За оцінками, 35 тисяч людей загинули у гетто через стрес, голод і погані житлові умови. Більшість інших нацисти згодом убили у таборах смерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-