Нафтогаз має стратегію примусового стягнення $5 мільярдів компенсації з Росії за майно у Криму

Нафтогаз має стратегію примусового стягнення $5 мільярдів компенсації з Росії за майно у Криму

Укрінформ
Юридичний радник Нафтогазу розробив стратегію примусового стягнення з Росії компенсації у розмірі 5 млрд дол. США відповідно до рішення, яке у квітні цього року ухвалив Арбітражний трибунал у Гаазі.

Про це розповів голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов в інтерв'ю для NV, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Нафтогазу.

"Це рішення – визначна перемога Нафтогазу на енергетичному фронті. Команда працювала над ним понад шість років. Звісно, ми не розраховуємо, що РФ добровільно виплатить ці кошти. Тому наш юридичний радник – міжнародна юридична фірма Covington & Burling LLP – розробила стратегію примусового стягнення компенсації, визначеної трибуналом", - сказав він.

Фото: Нафтогаз

Чернишов наголосив, що Нафтогаз застосує всі доступні механізми примусового виконання арбітражного рішення, включно з арештом російського майна за кордоном. За його словами, на це може піти кілька років, але кошти точно будуть стягнені.

Читайте також: Рішення суду в Гаазі за справою Нафтогазу стане прецедентом для інших компаній – Галущенко

"Гаазьке рішення – це прецедент для інших компаній, що постраждали через російську агресію. Воно доводить: Росію можна перемагати і на полі бою, і на полі права", - додав очільник Нафтогазу.

Як повідомляв Укрінформ, Арбітражний трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі 12 квітня 2023 року зобов'язав РФ сплатити компенсацію у розмірі 5 млрд доларів США за збитки, завдані захопленням активів компаній Групи Нафтогаз в АР Крим у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-