Британія в ОБСЄ розкритикувала брехливе «прагнення» Росії до діалогу

Британія в ОБСЄ розкритикувала брехливе «прагнення» Росії до діалогу

Укрінформ
Росія заявляє про нібито її "прагнення" до діалогу та дипломатії, однак усі її дії раніше і зараз свідчать про протилежне.

Про це заявив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ієн Стаббс під час засідання Форуму з безпекового співробітництва у середу у Відні, передає кореспондент Укрінформу.

"Тут, у Відні, ми можемо бачити, як наші російські колеги використовують цей Форум у якості майданчика у своїх спробах виправдати невиправдане. Вони ведуть безпідставну кампанію брехні, погроз і пропаганди. Вони скаржаться на конфронтацію і заявляють, що прагнуть до діалогу. Проте, це саме наші російські колеги проявляють все більшу зневагу до цього Форуму, агресивність по відношенню до Головуючого і погрози в сторону колег-делегатів", - заявив він.

У цьому контексті представник Великої Британії закликав пригадати, "як саме Росія ставилася до діалогу і дипломатії".

"Росія неодноразово брехала на цьому та інших багатосторонніх форумах щодо справжньої мети свого надзвичайного нарощування військової присутності на кордонах України та в незаконно анексованому Криму. Росія не лише проігнорувала свої зобов'язання за Віденським документом, але й використала цей захід зміцнення довіри і безпеки для підтримки своєї дезінформаційної кампанії. Росія відкинула заклики до діалогу і деескалації і натомість стала на шлях конфронтації. Росія заявляла, що війни не буде. Росія говорила, що не має намірів вторгатися в Україну", - нагадав Стаббс.

Він додав, що після всього цього "Росія здійснила неспровокований, спланований та варварський напад на суверенну демократичну державу, щоб підкорити її силою", однак досягла невдачі.

"Росія постійно недооцінює силу та рішучість мужнього українського народу захищати свою батьківщину. Крім того, Росія серйозно недооцінила нашу непохитну рішучість підтримувати Україну, разом з нашими друзями і партнерами, скільки б часу це не зайняло", - заявив військовий радник британської місії в ОБСЄ.

Він додав, що Росія також явно недооцінила рішучість НАТО. Агресивні дії РФ призвели до того, що Альянс став сильнішим, "приймаючи нових членів, посилюючи свою передову присутність, трансформуючи Сили реагування НАТО і посилюючи свою здатність захищати кожен дюйм території Альянсу".

Стаббс вчергове запевнив, що Велика Британія та її партнери зроблять все необхідне для того, щоб Україна перемогла.

"Наш спільний підхід до надання Україні підтримки, яку вона потребує для свого захисту та витіснення Росії з суверенної території України, є найшвидшим і єдиним шляхом до справедливого і тривалого миру", - наголосив він.

Читайте також: Україна розповіла в ОБСЄ про 200 000 знищених російських загарбників

Як повідомляв Укрінформ, раніше військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ієн Стаббс заявляв, що Росія не спромоглася досягти військового успіху в Україні з допомогою професійної армії на початку вторгнення, а тому на неї зараз чекають лише подальші поразки з нинішньою армією мобілізованих та резервістів, оснащених застарілою технікою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-