Україна розповіла в ОБСЄ про 200 000 знищених російських загарбників

Україна розповіла в ОБСЄ про 200 000 знищених російських загарбників

Укрінформ
Заради імперських амбіцій Путіна в Україні вже загинули 200 тисяч російських військовослужбовців.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ у середу у столиці Австрії.

"Сьогодні вранці Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив, що загальна кількість знищених російських військовослужбовців з початку повномасштабної агресивної війни проти України вже сягнула 200 тис. осіб. Це –ціна, яку Кремль готовий заплатити за імперські амбіції президента Путіна та його спроби повернути історію назад і відновити імперію, будь-то Радянський Союз чи царська Росія. Це – ціна, яку Російська Федерація продовжуватиме платити за рішення розпочати неспровоковану і невиправдану війну в незаконній спробі завоювати Україну і знищити її як суверенну і незалежну державу", - підкреслила Костенко.

Дипломатка додала, що наразі вже всім зрозуміло, що реваншистські амбіції країни-агресора "можуть вийти далеко за межі України, якщо її не буде зупинено Україною зараз".

Читайте також: В ОБСЄ знайшли «креативні рішення», щоб обходити вето росії

"Війна Росії – це війна за минуле, в якій вона позбавила десятки тисяч мирних людей життя і майбутнього. Але український народ у запеклій боротьбі з агресором довів, що ми не хочемо повертатися в задушливі "братні" обійми імперії, про які знаємо не з чуток",- зазначила Костенко.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що вже цього року можна зробити поразку росії незворотною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-