Справа Князєва і скандал із закупівлями Міноборони свідчать про нетерпимість до корупції - Стефанчук

Справа Князєва і скандал із закупівлями Міноборони свідчать про нетерпимість до корупції - Стефанчук

Укрінформ
Нині перед Україною стоїть завдання: побороти не тільки зовнішнього ворога — Російську Федерацію, а й внутрішнього — корупцію.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук сказав в інтерв’ю Укрінформу.

Спікер українського парламенту розповів, що міжнародні партнери найчастіше ставлять йому два запитання. Перше стосується потреб України, а друге пов’язане із доброчесністю: “Як ми можемо бути впевнені в тому, що Україна використовує отримані кошти відповідно до призначення?”.

Читайте також: Стефанчук про вступ України в НАТО: Більшість країн-членів висловили свою формальну підтримку

У цьому контексті Стефанчук наголосив, що в Україні зараз великий запит на нульову толерантність до корупції. “Наприклад, у ситуації з головою Верховного Суду Всеволодом Князєвим, якого задокументували на отриманні потенційної неправомірної вигоди в розмірі 2,7 млн доларів, реакція була миттєвою. Аналогічна реакція була продемонстрована у скандалах щодо закупівель Міністерства оборони”, — додав Голова ВР.

За його словами, ці приклади свідчать про те, що політичне керівництво держави робить усе, аби побороти корупцію.

“Сьогодні перед нами дуже велика робота — побороти не тільки зовнішнього ворога, Російську Федерацію, а й побороти внутрішнього ворога. Йдеться про корупцію, яка інколи проявляється на різних владних рівнях”, — наголосив спікер українського парламенту.

Читайте також: У справі Князєва під час обшуку знайшли ще пів мільйона доларів, схованих співучасниками

Як повідомлялося, 4 березня Кабінет Міністрів України затвердив Державну антикорупційну програму на 2023–2025 роки. Це документ, що визначає систему конкретних антикорупційних заходів, спрямованих на виконання Антикорупційної стратегії. 13 березня її текст оприлюднено на сайті уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-