Росія скаржитиметься Радбезу ООН на те, що Україна збиває її ракети - Кислиця

Росія скаржитиметься Радбезу ООН на те, що Україна збиває її ракети - Кислиця

Укрінформ
У четвер на засіданні Ради Безпеки ООН, скликаному Москвою, представники Росії скаржитимуться на те, що Україна збиває їхні ракети, зазначив постпред України при ООН Сергій Кислиця.

Як передає Укрінформ, так він прокоментував у Твіттері винесення Росією на обговорення Радбезу постачань Україні західної зброї.

«Лавровці зажадали скликання Радбезу ООН – поскиглити про те, що їхні вундревафлі збиваються щоночі в небі над Україною, «винахідники-зрадники» яких уже на нарах. Хоча судячи з успіхів лавровців, там уже мали бути вони самі», – написав Кислиця.

Водночас заступник речника генсека Фархан Гак, на прохання кореспондента Укрінформу прокоментувати скарги Кремля на здатність України захищатися, сказав: «Я не збираюся втручатися в дискусії, які відбуваються в Раді Безпеки. Що я скажу, так це те, що, звичайно, ми виступаємо проти обстрілів населених пунктів, зокрема і Києва, і продовжуватимемо це робити».

Засідання Ради Безпеки ООН на запит РФ щодо постачання Україні західної зброї розпочинається в четвер о 15:00 (22:00 за Києвом).

Читайте також: Кислиця в Радбезі ООН: Лише за квітень росія вбила в Україні 207 цивільних, з них – 11 дітей

Як повідомлялося, за державну зраду у РФ заарештували трьох науковців новосибірського Інституту теоретичної і прикладної механіки – директора інституту Олександра Шиплюка, доктора технічних наук Валерія Звегінцева й головного наукового співробітника Анатолія Маслова, які розробляли гіперзвукові ракети «Кинджал». Маслов і Шиплюк були заарештовані ще влітку 2022-го, а Звегінцев перебуває під домашнім арештом з 7 квітня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-