Кислиця в Радбезі ООН: Лише за квітень росія вбила в Україні 207 цивільних, з них – 11 дітей

Кислиця в Радбезі ООН: Лише за квітень росія вбила в Україні 207 цивільних, з них – 11 дітей

Укрінформ
Лише у квітні росія вбила в Україні понад 200 цивільних осіб, серед яких 11 дітей.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це заявив у понеділок постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Ради безпеки ООН.

«Терор проти звільнених територій став візитною карткою російської армії», – зазначив він.

Читайте також: В ООН розуміють, що покарання російських злочинців запобігатиме майбутнім конфліктам – Кислиця

За словами Кислиці, лише у квітні цього року російські окупанти скоїли 6139 воєнних злочинів, що призвело до загибелі 207 українських цивільних осіб, у тому числі 11 дітей.

Він нагадав, що 28 квітня росія завдала ракетного удару по багатоповерховому житловому будинку в Умані, внаслідок чого загинуло 23 мешканці, серед них 6 дітей.

«У рф телеглядачі побачили ці кадри на державному пропагандистському каналі «росія-1». Тим часом російське військове міністерство написало в соціальних мережах: «Прямо в ціль!» - зазначив постпред України при ООН.

Читайте також: В ООН заявили про 23 600 убитих і поранених цивільних внаслідок вторгнення рф в Україну

Також Кислиця розповів про загибель 1 травня 14-річнго хлопчика в Лизунівці Чернігівської області від російської авіабомби, яка також зруйнувала місцеву школу.

«Цей напад став черговим проявом боягузливої та підлої тактики терору, яку російська армія широко застосовує проти звільнених торік північних регіонів України – бомбардування прикордонних населених пунктів України з повітряного простору росії», – сказав він.

3 травня лише в Херсонській області росіяни вбили 23 людини, 49 були поранені – у магазині, на вокзалі, заправці, в їхніх домівках, додав постпред.

Читайте також: Всеукраїнська рада церков підтримала створення спецтрибуналу проти росії

Розповідаючи про російські атаки на гуманітарну допомогу, він зазначив, що від початку повномасштабного вторгнення було пошкоджено або зруйновано 25 об'єктів Товариства Червоного Хреста України.

За словами Кислиці, росія розпочала нові масовані атаки з використанням десятків іранських безпілотників, крилатих ракет і С-300. Істотних пошкоджень цивільної інфраструктури та людських жертв зазнали міста Хмельницький, Тернопіль, Миколаїв, Харків та Костянтинівка Донецької області.

Як повідомлялося, у понеділок Рада безпеки ООН обговорювала гуманітарну ситуацію в Україні, спричинену російською війною. Крім членів Радбезу, з окремими заявами виступили представники ЄС, Румунії, Польщі, країн Балтії, країн Північної Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-