Шмигаль обговорив із генсеком Ради Європи кроки, необхідні для перемоги України

Шмигаль обговорив із генсеком Ради Європи кроки, необхідні для перемоги України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в Рейк’явіку обговорив з генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич наступні кроки, які потрібно зробити для перемоги України.

Як передає Укрінформ, про це глава уряду написав у Телеграмі.

«Подякував генеральному секретарю Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич за важливі рішення, що були ухвалені в Рейк’явіку під час саміту РЄ. Зокрема, за створення міжнародного реєстру збитків України, завданих російська агресією. Цінуємо принципову позицію Ради Європи в протидії рф. Обговорили наступні кроки, які потрібно зробити для перемоги України», - наголосив Шмигаль.

За його словами, Пейчинович-Бурич запевнила в тому, що Рада Європи й надалі демонструватиме солідарність з Україною та докладатиме зусиль, аби притягнути Росію до відповідальності.

«Розраховуємо на РЄ як на важливий майданчик комунікації європейських держав для наближення справедливого миру та для покарання агресора», - зазначив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Україна очікує, що Рада Європи займатиме сильну позицію в питанні агресії РФ — Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч послом США в ООН, членом Ради національної безпеки та уряду США Ліндою Томас-Грінфілд. Висловив подяку США за надання систем ППО для захисту українського неба та висловив сподівання на подальшу тісну взаємодію задля посилення безпеки та нашої майбутньої перемоги.

Шмигаль разом з урядовою делегацією бере участь у Саміті Ради Європи, що розпочався 16 травня у Рейк'явіку. Там була підписана політична декларація про створення реєстру збитків, завданих агресією Росією проти України. До документу вже долучилися понад 40 країн і Європейський Союз, ще три країни висловили готовність підписати декларацію і проходять внутрішні процедури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-