Шмигаль у Рейк'явіку зустрівся із послом Штатів в ООН і подякував за системи ППО

Шмигаль у Рейк'явіку зустрівся із послом Штатів в ООН і подякував за системи ППО

Фото
Укрінформ
Україна розраховує на подальшу тісну взаємодію з США задля посилення безпеки та нашої майбутньої перемоги.

Як повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі, на цьому він наголосив під час зустрічі у Рейк'явіку з послом США в ООН, членом Ради національної безпеки та уряду США Ліндою Томас-Грінфілд.

«Висловив подяку США за надання систем ППО для захисту українського неба. Розраховуємо на подальшу тісну взаємодію задля посилення безпеки та нашої майбутньої перемоги», - написав Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль закликав створити міжнародний механізм відшкодування збитків постраждалим від агресії РФ

Він також подякував Сполученим Штатам Америки за підтримку створення Реєстру збитків, завданих російською агресією проти України. Кінцевою точкою зусиль має стати міжнародний Спеціальний трибунал. Це буде спільний внесок у встановлення справедливості та формування нової системи світової безпеки, упевнений глава уряду.

Шмигаль додав, що невід’ємною складовою є також продовольча безпека. Він наголосив на необхідності продовження ініціативи Президента України Володимира Зеленського Grain from Ukraine.

Зустріч Шмигаля із Томас-Грінфілд прийшла на полях саміту Ради Європи.

Читайте також: Шмигаль у Рейк’явіку: Європейська Рада робить перший крок до покарання росіян за злочини

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Шмигаль разом з урядовою делегацією бере участь у Саміті Ради Європи, що розпочався 16 травня у Рейк'явіку. Там була підписана політична декларація про створення реєстру збитків, завданих агресією Росією проти України.

До документу вже долучилися понад 40 країн і Європейський Союз, ще три країни висловили готовність підписати декларацію і проходять внутрішні процедури.

Фото: Телеграм / Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-