Шмигаль у Рейк’явіку: Європейська Рада робить перший крок до покарання росіян за злочини

Шмигаль у Рейк’явіку: Європейська Рада робить перший крок до покарання росіян за злочини

Укрінформ
Європейська Рада робить перший крок до притягнення до відповідальності російських політиків та військових, які скоїли злочини проти України.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Рейк’явіку перед початком другого для саміту Ради Європи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже важливим питанням порядку денного (саміту РЄ – ред.) є притягнення росії до відповідальності. Це перший крок на шляху пошуку рішення, як компенсувати всі ці звірства та шкоду, яких росія завдала Україні. Це (створення реєстру шкоди – ред.) буде лише перший крок. Далі буде створена комісія та відповідний фонд. Наприкінці буде створений міжнародний трибунал, він почне діяти, і ми побачимо, як усі російські злочинці на політичному та військовому рівнях будуть покарані», - зазначив очільник уряду.

Читайте також: Шмигаль закликав створити міжнародний механізм відшкодування збитків постраждалим від агресії РФ

Як повідомлялося, у Рейк’явіку проходить саміт Ради Європи, учасники якого розглядають найважливіші глобальні проблеми та питання міжнародних відносин, зокрема наслідки агресії росії проти України та пошуки шляхів до справедливого миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-