Шмигаль закликав створити міжнародний механізм відшкодування збитків постраждалим від агресії РФ

Шмигаль закликав створити міжнародний механізм відшкодування збитків постраждалим від агресії РФ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє про необхідність сконцентрувати зусилля на створенні Компенсаційної комісії та Компенсаційного фонду, що дозволить розпочати процес відшкодування збитків усім постраждалим внаслідок російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

За словами Шмигаля, підтримка главами держав та урядів Ради Європи створення Реєстру збитків, завданих агресією росії проти України, стане історичним рішенням, яке дасть змогу розпочати процес встановлення справедливості.

Водночас, підкреслив він, це лише перший крок на шляху до створення комплексного міжнародного Компенсаційного механізму. "Тепер маємо сконцентрувати наші зусилля на створенні Компенсаційної комісії та Компенсаційного фонду, що дозволить розпочати процес відшкодування збитків усім постраждалим внаслідок російської агресії", - заявив очільник уряду.

Шмигаль повідомив, що під час виступу на круглому столі в межах саміту закликав держави-члени та країни-спостерігачі Ради Європи також підтримати ідею створення міжнародного Спеціального трибуналу для покарання за злочин агресії, адже важливо притягнути до відповідальності політичне та військове керівництво Росії.

Читайте також: Зеленський звернувся до учасників саміту коаліції зі створення спецтрибуналу для росії

"Лише притягнувши агресора до відповідальності, Європа зможе запобігти кровопролитним війнам на континенті", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, Шмигаль разом з урядовою делегацією бере участь у Саміті Ради Європи, що розпочався 16 травня у Рейк'явіку.

Фото: Телеграм Дениса Шмигаля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-