Угорщина вимагає від України виключити банк OTP зі списку спонсорів війни - інакше заблокує допомогу ЄС

Угорщина вимагає від України виключити банк OTP зі списку спонсорів війни - інакше заблокує допомогу ЄС

Укрінформ
Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто підтвердив, що Будапешт блокуватиме черговий транш військової підтримки для України, поки угорський банк OTP лишатиметься у списку спонсорів війни.

Про це він заявив у середу, передає Укрінформ з посиланням на Independent.

«Угорщина заблокує наступний транш військової підтримки ЄС для України та будь-який новий пакет санкцій проти Росії, якщо Київ не вилучить угорський банк OTP зі списку спонсорів війни, заявив у середу міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто», - йдеться у повідомленні.

Угорщина не схвалила виплату чергового траншу військової підтримки для України, наданої в рамках Європейського фонду миру (EPF) ЄС, повідомив представник угорського уряду у вівторок.

Читайте також: Угорщина заблокувала €500 мільйонів з фонду, що фінансує зброю для України - ЗМІ

Транш на суму 500 млн євро мав бути виплачений 22 травня. Однак Будапешт заблокував рішення, нібито зажадавши "гарантій", що Європейський фонд миру не буде використовуватись у майбутньому виключно для допомоги Україні.

Як повідомлялося, на початку травня Національне агентство з питань запобігання корупції внесло угорський OTP Bank до переліку міжнародних спонсорів війни.

Читайте також: Угорщина продовжить надзвичайний стан через війну в Україні

20 березня Європейська рада ухвалила рішення щодо прискорення поставок боєприпасів для України та про нарощування спроможностей європейської оборонної промисловості. Це рішення передбачає, що країни ЄС поставлять Україні 1 мільйон артилерійських боєприпасів, у тому числі снарядів калібру 155 мм, протягом наступних 12 місяців.

5 травня Рада ЄС остаточно схвалила виділення 1 млрд євро в межах Європейського фонду миру на закупівлю боєприпасів і ракет для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-