Україна синхронізувала з Веймарським трикутником політичний календар інтеграції в ЄС

Україна синхронізувала з Веймарським трикутником політичний календар інтеграції в ЄС

Укрінформ
Україна синхронізувала з країнами Веймарського трикутника (Франція, Німеччина та Польща) політичний календар на поточний рік стосовно інтеграції до ЄС та процесу реформ.

Про це заявила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Я можу точно стверджувати, що Україна, Франція, Німеччина і Польща повністю синхронізували свій політичний календар до кінця року. Ми проговорили і відкриття перемовин щодо членства, і реалізацію політичних реформ, які тривають в Україні в рамках євроінтеграційного процесу», - сказала Стефанішина.

Вона зазначила, що зустріч у форматі міністрів у справах Європейського Союзу відбувається вперше, раніше вони проходили на рівні лідерів країн.

«Дуже важливо, що окрім українського порядку денного і політичних рішень щодо членства України в ЄС я також була запрошена на обговорення реформи самого Європейського Союзу. Дуже важливим є те, що сьогодні Європейська комісія і Франція, Німеччина об'єдналися, щоб визначити сфери і політики, які мають бути переглянуті у зв'язку з приєднанням України та інших країн до Європейського Союзу», - відзначила віцепрем'єрка.

Читайте також: На саміті НАТО Україна розраховує отримати чіткі часові рамки щодо членства - Стефанчук

Вона поінформувала, що йдеться, зокрема, про аграрну, екологічну і транспортну політику.

«Для мене дуже важливо, що ми є частиною цього процесу, і власне, ми запропонували, щоб результат селф-скринінгу національного законодавства, формування української переговорної позиції був базою для перегляду цих політик», - зазначила віцепрем'єрка.

Як повідомлялося, віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина 12 травня взяла участь у зустрічі міністрів у справах Європейського Союзу країн Веймарського трикутника, яка відбулася в польському місті Познань.

Читайте також: Євроінтеграція і відбудова України: Дуда назвав пріоритети польського головування в ЄС

Веймарський трикутник - неформальне міжнародне об'єднання Польщі, Франції, Німеччини, яке засновано в 1991 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-