Євроінтеграція і відбудова України: Дуда назвав пріоритети польського головування в ЄС

Євроінтеграція і відбудова України: Дуда назвав пріоритети польського головування в ЄС

Укрінформ
Ключовими пріоритетами Польського головування в Євросоюзі у першій половині 2025 року буде вступ України до ЄС, а також відбудова нашої країни.

Про це на пресконференції з нагоди 19-ї річниці приєднання Польщі до ЄС заявив президент цієї країни Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

Він підкреслив, що Варшава визначилася з чотирма пріоритетами на Польське головування в Євросоюзі. Найважливішим серед них буде поглиблення євроатлантичної співпраці, налагодження тіснішої взаємодії ЄС зі США. Окрім того, одним з пріоритетів польський лідер назвав членство України і Молдови в ЄС.

“Для нас це означає прийняти Україну, Молдову. Але не тільки тому, що ми є прихильниками політики відкритих дверей, і тому я також дивлюся на країни Західних Балкан”, - заявив Дуда.

Читайте також: Дуда: Хто закликає швидше укласти мирну угоду між Україною і росією – діє в інтересах кремля

Третім важливим пріоритетом президент Польщі визначив відбудову України.

“Ми хотіли б, щоб Євросоюз і ми в ЄС здійснювали цю відбудову України. Для цього потрібні кошти, для цього потрібна не лише наша співпраця з усіма партнерами в ЄС, а й добре налаштування і добре функціонування у цьому напрямку європейських інституцій”, - підкреслив Дуда.

Четвертим пріоритетом він назвав справедливу енергетичну трансформацію. Дуда зазначив, що потрібно зробити усе можливе, аби за неї якомога менше заплатили громадяни країн ЄС, і щоб при цьому не втрачалися робочі місця.

Читайте також: Польща вже надала Україні військової допомоги майже на €3 мільярди – Дуда

Нагадаємо, Польща приєдналася до ЄС 1 травня 2004 року. У польському суспільстві рівень підтримки членства в Євросоюзі є одним з найвищих серед усіх членів Спільноти - він сягає близько 90%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-