В ООН «шоковані й засмучені» російськими обстрілами України

В ООН «шоковані й засмучені» російськими обстрілами України

Укрінформ
Координатор ООН з гуманітарних питань в Україні Метью Голлінгворт та його колеги «шоковані й засмучені» серією авіаударів і атак, унаслідок яких загинули й були поранені десятки мирних жителів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у твіті Офісу ООН з координації гуманітарних питань, розміщеному в четвер.

«Ми надзвичайно стурбовані долею цивільного населення після майже тижня нічних авіаударів і нападів, унаслідок яких загинули й були поранені десятки людей», – написав Голлінгворт.

Читайте також: Омбудсмен вважає, що місія ООН могла би розшукувати депортованих до рф українських дітей

Він також додав, що зруйнована критично важлива інфраструктура, і це погіршило важку гуманітарну ситуацію.

За його словами, «особливо тривожно бачити, як у Херсоні були вбиті або поранені десятки людей, коли залізничний вокзал і супермаркет, де люди купують продукти, були обстріляні в найжвавіші години дня».

Читайте також: Майбутній суд над росією стримуватиме агресорів, як свого часу Нюрнберг - Україна в ООН

Офіс ООН з координації гуманітарних питань на своїй вебсторінці зазначив, що криза «стрімко розгортається» не територіях, де за останні два місяці «різко посилилися важкі наземні бої».

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, цього самого дня на пресбрифінгу заступник речника Генсека ООН Фархан Гак зазначив, що на сході України поблизу лінії фронту було пошкоджено електростанцію, що призвело до припинення енергопостачання для більш як 100 тис. осіб.

«Наші колеги на місцях також повідомляють про гуманітарну кризу в районі Мар'їнки в Донецькій області. Тут близько 5 тис. цивільних осіб потерпають від важких наземних боїв, які загострилися за останні два місяці», – заявив Гак.

Читайте також: У Мар’їнці стрімко поглиблюється гуманітарна криза - ООН

Як повідомляв Укрінформ, після сотні обстрілів російською армією Херсонської області 3 травня загинули 23 людини й поранені 46, зокрема двоє дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-