У Мар’їнці стрімко поглиблюється гуманітарна криза - ООН

У Мар’їнці стрімко поглиблюється гуманітарна криза - ООН

Звіт
Укрінформ
У Мар'їнській громаді Донецької області, де близько 5 тис. цивільних мешканців потерпають від інтенсивних боїв, які посилились упродовж останніх кількох місяців, стрімко поглиблюється гуманітарна криза.

Про це йдеться в експрес-звіті Управління ООН з координації гуманітарних справ станом на 3 травня, передає Укрінформ.

У документі зазначається, що інтенсивні бої поблизу Мар’їнки також вплинули на гуманітарну ситуацію у сусідніх Курахівській та Вугледарській громадах, де наразі проживає ще 24 тис. мирних мешканців.

«Унаслідок значних руйнувань порушено доступ до продовольства, водо-, електро- та газопостачання, медичних та інших основних послуг, і люди змушені покладатись на гуманітарну допомогу та волонтерську підтримку для виживання», - констатували в Управлінні ООН з координації гуманітарних справ.

Читайте також: До Марїнки загарбники перекинули замість десантників «штурмові підрозділи Z»

Автори звіту додали, що існує також термінова потреба в будівельних матеріалах та інших предметах першої необхідності, оскільки, за інформацією місцевих організацій, багато цивільних мешканців у цих трьох громадах живуть у пошкоджених будинках.

В Управлінні ООН з координації гуманітарних справ поінформували, що гуманітарні організації намагаються доповнювати допомогу, яка надається державними органами та волонтерами, попри значні безпекові виклики. Зокрема, у 2023 році ООН і партнери направили 13 вантажівок із гуманітарною допомогою для понад 15 тис. людей, які потребують підтримки у цих районах.

Читайте також: У Марїнці та Бахмуті тривають вуличні бої на мінімальних відстанях – Нацгвардія

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, російські військові надалі зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - відбито 40 ворожих атак. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар’їнку. Протягом доби російська армія завдала 2 ракетних та 68 авіаційних ударів, здійснила 67 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-