У Мар’їнці та Бахмуті тривають вуличні бої на мінімальних відстанях – Нацгвардія

У Мар’їнці та Бахмуті тривають вуличні бої на мінімальних відстанях – Нацгвардія

Єдині новини
Укрінформ
На Мар’їнському і Бахмутському напрямках росія зосереджує основні зусилля з наступальних дій, і на цих ділянках тривають вуличні бої, подекуди на мінімальних дистанціях.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Нацгвардії Руслан Музичук, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, протягом тижня лінія фронту майже не рухалася, і основні зусилля щодо ведення наступальних дій ворог нині зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Мар’їнському напрямках.

«Але саме епіцентром (бойових дій – ред.) є Мар’їнський та Бахмутський напрямки. Тут дійсно найбільша кількість саме штурмових дій, і тут, на цих ділянках, тривають вуличні бої, подекуди на досить мінімальних дистанціях», - зазначив речник.

Музичук пояснив, що бойові зіткнення відбуваються на відстанях менш як 100 метрів, подекуди навіть менш як 50 метрів.

Читайте також: Загарбники далекі від захоплення «дороги життя» до Бахмута – Череватий

Також представник Нацгвардії поінформував, що на Запорізькому і Херсонському напрямках росіяни продовжують облаштовувати ешелоновану оборону.

«Противник продовжує побудову ешелонованої самооборони, укріплення своїх позицій. І мова не про те, що тут майже відсутні спроби штурмових дій - тут також є артилерійські обстріли. За останню добу по позиціях Нацгвардії їх було трохи понад 30. І на цій ділянці (росіянами – ред.) активно застосовується розвідка за допомогою БПЛА», - зазначив речник.

Він додав, що лише на Херсонському напрямку протягом тижня нацгвардійці збили 4 безпілотники, серед яких «Орлан-10» та «Zala 421».

Читайте також: пригожин боїться контратак ЗСУ у Бахмуті – Інститут вивчення війни

Як повідомлялося, за інформацією Генштабу ЗСУ, в епіцентрі бойових дій перебувають Бахмут та Мар’їнка, за добу ЗСУ відбили близько 60 атак на чотирьох напрямках.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-