В Єврокомісії підтвердили підтримку створення спецтрибуналу щодо злочинів рф

В Єврокомісії підтвердили підтримку створення спецтрибуналу щодо злочинів рф

Укрінформ
Європейський Союз підтримує створення спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності винних у злочині агресії проти України та продовжує співпрацю у цьому зв'язку з міжнародними партнерами.

Про це заявив речник Єврокомісії Крістіан Віганд у Брюсселі, коментуючи промову Президента України Володимира Зеленського у Гаазі щодо необхідності створення спецтрибуналу щодо рф, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми представили документ з пропозиціями щодо можливих варіантів наприкінці минулого року і запропонували розпочати обговорення з країнами-членами та з міжнародними партнерами щодо заснування такого спеціального суду або спеціального трибуналу. Відтоді створена ключова робоча група, яка вже провела кілька зустрічей. До її складу входять 18 країн-членів ЄС, а також Австралія, Канада, Ліхтенштейн, Японія, Сполучені Штати та Велика Британія», - сказав Віганд.

За його словами, у Гаазі створений офіс прокурора, що діятиме за сприяння Євроюсту та збиратиму інформацію та докази злочину агресії для слухань у форматі спеціального трибуналу.

Читайте також: «Заради дітей і майбутнього»: Зеленський пояснив, навіщо світові трибунал для рф

«Ми сподіваємося, що цей інструмент буде ефективним для розслідування цих злочинів та дозволить підготувати справи для подальшого розгляду спеціальним судом або трибуналом, а також національними судами», - сказав Віганд.

Як повідомлялося, під час виступу у Гаазі Президент України наголосив на необхідності притягнення до міжнародної відповідальності російських керівників, які винні у скоєнні злочину агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-