Україні потрібні справжні мир та правосуддя, а не гібридні їх форми - Зеленський

Україні потрібні справжні мир та правосуддя, а не гібридні їх форми - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає на необхідності забезпечення справжнього миру в Україні й справжнього правосуддя для російських злочинців, а не гібридних їхніх форм.

Про це він сказав під час виступу перед представниками громадськості, політичних і експертних кіл Королівства Нідерланди та міжнародних інституцій, розміщених у місті Гаага, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я дуже вдячний вам і Нідерландам за кожну одиницю зброї, поставлену в Україну, за усе, що допомагає нам підтримувати наші сили оборони і дозволяє готуватися до наших активних дій. Але ми знаємо, що тривалий мир після перемоги можна досягнути лише завдяки сильним сторонам, сильним цінностям: це свобода, це верховенство права, це необхідність забезпечити повноцінне правосуддя, не якісь гібридні заміни цьому. Ми не можемо допустити гібридного імунітету, гібридного миру, пов’язаного із призупиненням воєнних дій на фронті. Але дійсний мир, дійсне правосуддя, дійсна справедливість – це саме те, що нам потрібно зараз, а не гібридні форми», - підкреслив Зеленський.

Він наголосив, що безкарність породжує агресію і потрібно зупинити агресивну війну як таку.

«Ми маємо зупинити злочин агресії, який з’являється часом у головах тих, хто звик до безкарності. Саме безкарність відкриває двері для агресії. Якщо подивимося на будь-яку агресивну війну в історії, побачимо, що їх об’єднує одна-єдина річ: ті, хто почав ту війну, не вірили, що їм доведеться коли-небудь нести відповідальність за скоєне, що вони муситимуть відповідати за війну», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський під час виступу у Гаазі: Ми всі хочемо побачити тут іншого Володимира

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський розпочав офіційний візит у Нідерланди, де вже провів зустріч із президентом сенату Яном Брауном та головою палати представників Верою Бергкамп, зустрінеться з прем'єр-міністрами Нідерландів та Бельгії, відвідає МКС і побуває на аудієнції у короля й базі ВПС.

Фото: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-