Злочини, скоєні військами рф в Україні, мають бути покарані - Міятович

Злочини, скоєні військами рф в Україні, мають бути покарані - Міятович

Укрінформ
Жахливі злочини, скоєні російськими військами в Україні, не повинні залишитися безкарними.

Про це комісарка Ради Європи з прав людини Дуня Міятович сказала в ПАРЄ, представляючи щорічний звіт, повідомляє власкор Укрінформу.

«Жахливі злочини, скоєні російськими військами в Україні, не повинні залишитися безкарними. Правосуддя має бути звершене, у тому числі через ефективну співпрацю з Міжнародним кримінальним судом та довгострокову підтримку системи українського правосуддя», – наголосила Міятович.

Читайте також: росія має повернути до України вивезених дітей – Міятович

Цьогорічний звіт здебільшого зосереджений на звірствах, вчинених російською федерацією під час повномасштабного військового вторгнення в Україну.

Міятович зауважила також, що захист прав людини в Європі зазнав серйозних невдач у 2022 році. Йдеться, зокрема, про порушення прав людини українських дітей, переданих до російської федерації чи тимчасово окупованих територій, деякі з яких отримали російське громадянство з грубим порушенням міжнародного гуманітарного права.

“Дітей, яких було розлучено з їхніми батьками внаслідок надзвичайної гуманітарної ситуації, жодним чином не можна вважати сиротами, тому вони не можуть бути усиновленими… Ми дізнаємося про повернення дітей. І хоча ми цьому дуже раді, але ці цифри дуже незначні”, - наголосила вона.

Читайте також: росія депортувала з України 16 тисяч дітей - Офіс генпрокурора

За словами Міятович, нині жодна міжнародна правозахисна організація не має доступу на територію росії.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер в ПАРЄ відбудуться дебати «Становище цивільного населення України, включно з дітьми, примусово переміщених або переселених до рф або на українські території, що знаходяться під фактичним контролем рф».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-