росія депортувала з України 16 тисяч дітей - Офіс генпрокурора

росія депортувала з України 16 тисяч дітей - Офіс генпрокурора

Укрінформ
Наразі підтверджена депортація росією 16 тис. українських дітей.

Про це повідомив генпрокурор Андрій Костін під час зустрічі з комісаром Ради Європи з прав людини Дунею Міятович, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

"Одним із найбільш кричущих злочинів є примусова депортація українських дітей до росії та білорусі. У травні 2022 року путін підписав указ про спрощену процедуру отримання російського громадянства для дітей з Донбасу, Запоріжжя та Херсона", – зазначив Костін.

Він додав, що наразі підтверджено депортацію понад 16 000 дітей. "Вдалося повернути 307 з них. Щоб зробити більше, необхідна допомога міжнародної спільноти”, - додав генпрокурор.

Читайте також: Буданов: Близько 40% захоплених рф полонених — цивільні, серед них є діти

Він також наголосив, що в окупованому Криму постійно порушуються права людини. Зокрема, проводяться незаконні обшуки та «суди». Особливо страждає корінний народ – кримські татари.

Як повідомляв Укрінформ, учора міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук провела зустріч із комісаром Ради Європи з прав людини Дунею Міятович, де обговорили перебування українських цивільних заручників у російському полоні.

За рік війни відбулося 38 обмінів, під час яких вдалося звільнити 1863 полонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-