Джапарова: Саміт НАТО у Вільнюсі має не лише відчинити двері Україні, але й показати коридор

Джапарова: Саміт НАТО у Вільнюсі має не лише відчинити двері Україні, але й показати коридор

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова впевнена, що членство в України НАТО є лише питанням часу.

Про це вона заявила за підсумками зустрічі у форматі Україна-Румунія-Молдова в рамках Першої Чорноморської безпекової конференції в Бухаресті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В України є сильне відчуття, що членство в ЄС є лише питанням часу, так само як і членство в НАТО. Найближчий саміт у Вільнюсі, на наше переконання, має не лише відкрити двері для України, але й показати коридор», - підкреслила дипломат.

Читайте також: НАТО має надіслати Україні потужний сигнал щодо членства під час саміту у Вільнюсі – міноборони Литви

Джапарова також повідомила, що глави МЗС трьох країн обговорили питання безпеки, інтеграції в Європейський Союз та регіонального співробітництва.

За її словами, міністри пройшлися по широкому колу питань безпеки в контексті Кримської платформи.

«Урок Криму навчив нас, що спробу примирення путін сприймає як слабкість, тож пропозицію України підтримали Румунія і Молдова, а також багато інших країн – пропозицію про те, що нам варто бути рішучішими, коли мова йде про ізоляцію росії та санкцій, коли мова йде про правосуддя», - зазначила Джапарова.

Вона також зауважила, що сторони обговорили інтеграцію України та Молдови в Євросоюз. За словами заступниці міністра, Україна перебуває на фінальній стадії завершення наближення законодавства – як-от у питаннях ЗМІ, нацменшин чи боротьби з корупцією.

Читайте також: Учасники зустрічі Україна-Молдова-Румунія ухвалили в Бухаресті спільну заяву

Крім того, міністри зосередилися на регіональному співробітництві. Джапарова заявила, що тристороння зустріч Румунії, України і Молдови є ще одним прикладом регіональної співпраці, тоді як багатостороння дипломатія переживає кризу в Женеві, Нью-Йорку, Відні та інших столицях світу.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Румунії в четвер розпочався другий (офіційний) день Першої Чорноморської безпекової конференції Міжнародної кримської платформи, яка зібрала в Бухаресті представників понад 50 країн та організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-