Позиція Китаю щодо України зводиться до підтримки переговорів про мир – Сі Цзіньпін

Позиція Китаю щодо України зводиться до підтримки переговорів про мир – Сі Цзіньпін

Укрінформ
Голова КНР Сі Цзіньпін у ході тристоронньої зустрічі з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та президентом Франції Еммануелем Макроном наголосив, що позиція Китаю стосовно «кризи в Україні» зводиться до підтримки переговорів про мир.

Про це йдеться в повідомленні МЗС КНР про тристоронню зустріч лідерів у Пекіні, передає кореспондент Укрінформу.

«Позиція Китаю щодо України зводиться до підтримки переговорів про мир. Китай закликає сторони бути раціональними та спільно створювати умови для мирних переговорів», - сказав Сі європейським колегам, зауваживши, що Китай самостійно, виходячи з власних інтересів, визначає свою позицію стосовно російсько-української війни.

За словами очільника Китаю, наразі нагальним пріоритетом є забезпечення припинення вогню та протидія «діям, які ще більше розпалюють або ускладнюють ситуацію (у війні – ред.)».

Читайте також: Сі готовий до переговорів із Зеленським, коли буде слушний час – фон дер Ляєн

Він зауважив, що Китай продовжить відігравати позитивну роль у сприянні мирним переговорам.

«Китай підтримує зусилля ЄС щодо пропозиції підходів і планів політичного врегулювання «кризи в Україні», а також для побудови збалансованої, ефективної та сталої структури європейської безпеки, яка відповідає фундаментальним і довгостроковим інтересам ЄС», - зазначив Сі.

Читайте також: Ядерна загроза: Фон дер Ляєн закликала Китай «по-дружньому» вплинути на росію

Як повідомляв Укрінформ, голова КНР Сі Цзіньпін під час переговорів із президентом Франції Еммануелем Макроном висловив готовність співпрацювати з Францією

Фото з сайту commission.europa.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-