Данілов – про розміщення ядерної зброї у білорусі: Не бачимо адекватної реакції світу на такі наміри рф

Данілов – про розміщення ядерної зброї у білорусі: Не бачимо адекватної реакції світу на такі наміри рф

Укрінформ
Переміщення ядерної зброї на територію іншої країни – це неприпустимо, але адекватної реакції світу на такі наміри російської федерації немає.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив в інтерв’ю Укрінформу. 

"Переміщення ядерної зброї на територію іншої країни – це неприпустимо з точки зору міжнародного права, міжнародного процесу. Звісно, росія вважає, що в неї своє внутрішнє право. У них навіть ухвалено закон про те, що внутрішнє право привілеює над міжнародним. Але ж ми не бачимо адекватної реакції світової спільноти на це", – зазначив секретар РНБО.

Читайте також: Рішення росії про ядерну зброю в білорусі прямо загрожує європейській безпеці – Боррель

На його переконання, погрози президента російської федерації володимира путіна щодо розміщення тактичної ядерної зброї на території республіки білорусь – це шантаж Європи та країн НАТО. "Є певні міжнародні зобов’язання. Якщо росія повністю виходить з усіх міжнародних зобов’язань, світ має зовсім по-іншому реагувати на такі дії", – наголосив Данілов.

Як повідомлялося, раніше путін заявив, що росія розмістить тактичну ядерну зброю у білорусі. У лютому цього року путін оголосив про "призупинення" участі рф у Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь зі США (Новий START), хоча положення цього документа не передбачають можливості його "призупинення".

Читайте також: НАТО не піддаватиметься на ядерне залякування росії – генсек

Міністерство закордонних справ України заявило, що намір росії розмістити в білорусі тактичну ядерну зброю – це порушення Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-