Фінляндія долучилась до роботи з притягнення до відповідальності лідерів рф

Фінляндія долучилась до роботи з притягнення до відповідальності лідерів рф

Укрінформ
Фінляндія долучилась до міжнародних зусиль з притягнення до відповідальності російських лідерів, винних у розв’язанні війни проти України.

Про це сказав президент скандинавської держави Саулі Нііністьо на Бучанському саміті, передає Укрінформ.

«Фінляндія долучилася до роботи з притягнення до відповідальності російських лідерів за злочин агресії. І ми чекаємо на створення міжнародного реєстру завданої шкоди, як було рекомендовано ГА ООН... Фінляндія підтримує роботу української влади та МКС», - сказав він.

Читайте також: У Фінляндії значно послабилася шпигунська діяльність росіян - розвідка

Президент підкреслив, що людство не може просто відвести очі від того, як світ побачив усі звірства, які чинили російські військові, не може не зберегти пам’ять про жертв. Міжнародна спільнота повинна чітко заявити: «Це не повинно залишитися безкарним».

російський напад на Україну – це грубе порушення міжнародного права, підкреслив фінський лідер. Він нагадав, що закони війни забороняють чинити такі жорстокі дії, які всі побачили в Україні.

«росіяни чинили їх проти цивільних, руйнували лікарні, дитсадки, церкви. Ми бачили, що на звільнених територіях були знайдені тіла зі свідченнями тортур і страт. Є підтверджені дані щодо депортації, фільтраційні табори…. За все це повинна бути відповідальність», - підкреслив політик.

Читайте також: Геноцид українців задокументують у рамках «московського механізму» - Цимбалюк

Він зазначив, що під час його відвідання Бучі в січні цього року був вражений масштабом людських страждань і зворушений рішучістю і єдністю народу. Українці хоробро захищають свою державу та побудуть одного дня процвітаюче майбутнє, - переконаний Нііністьо.

Фінляндія, за словами її лідера, підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України й ця позиція буде незмінною: Фінляндія стоїть на її боці України, - сказав він.

Як повідомлялося, Україна розраховує на ухвалення у квітні Генеральною асамблеєю ООН резолюції щодо відповідальності за воєнні злочини в України та підтримку спецтрибуналу проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-