Німеччина і Нідерланди продовжать допомагати Україні та тиснути на росію

Німеччина і Нідерланди продовжать допомагати Україні та тиснути на росію

Заява
Укрінформ
Німеччина і Нідерланди продовжать надавати різноманітну допомогу Україні, в тому числі військовою технікою, а також подбають про дотримання антиросійські санкції.

Про це йдеться у спільній заяві за результатами німецько-нідерландських урядових консультацій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуватимемо працювати разом над досягненням Україною справедливого і міцного миру та процвітаючого майбутнього. Тому ми надаватимемо постійну гуманітарну та фінансову допомогу, а також військове обладнання та достатню підготовку військових, щоб Україна могла захистити себе», - йдеться у заяві.

Наголошується, що Німеччина та Нідерланди продовжуватимуть вивчати потенційні можливості для покращення спільної військової підтримки України, зокрема перевірять можливості спільної закупівлі боєприпасів для ЗСУ.

Дві країни зобов'язуються продовжувати чинити тиск на росію, щоб вона припинила війну, і, де це можливо, посилювати його шляхом подальших обмежувальних заходів.

«Протидія ухиленню від санкцій є ключовим пріоритетом, який потребує ефективного обміну та аналізу даних, співпраці з приватним сектором, дипломатичних зусиль та включає додаткові санкції», - зазначили очільники урядів двох країн.

Читайте також: Шольц спростував повідомлення щодо бажання путіна домовлятися про мир

Вони погодилися з необхідністю провести належне, справедливе та незалежне розслідування злочинів, скоєних в Україні, та судове переслідування винних на національному або міжнародному рівні. «Не повинно бути безкарності», - підкреслюється в заяві.

Німеччина та Нідерланди в цьому контексті підтверджують свою рішучу підтримку розслідуванню Міжнародного кримінального суду та вітають створення Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України. Вони закликають до виконання резолюції Генеральної Асамблеї ООН, в якій рекомендується заснування реєстру збитків для документації шкоди, заподіяної нападом російської федерації на Україну.

Обидві країни підкреслюють рішучий намір зупинити викрадення українських дітей російськими загарбниками. Вони нагадують, що «цілеспрямовані атаки на невинних цивільних осіб, особливо дітей, є воєнними злочинами», і готові вживати заходів на міжнародному рівні, аби підвищити глобальну обізнаність щодо цієї проблеми.

Читайте також: Депортація українських дітей росією є складовою геноциду – французький юрист

Також підтверджується прихильність відбудові України. Окрім внеску у фізичну відбудову, дві країни готові просувати комплексний процес у дусі Building Back Better, у тому числі з огляду на майбутнє членство України в ЄС.

Як повідомлялося, загарбницька війна росії проти України та її вплив на Європу був у центрі уваги четвертого раунду міжурядових консультацій, який відбувся 27 березня в Роттердамі. Німецьку міністерську делегацію на ньому очолював канцлер ФРН Олаф Шольц.

Фото: Mark Rutte, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-