Лубінець розповів помічниці Генсека ООН про екологічні загрози через дії рф в Україні

Лубінець розповів помічниці Генсека ООН про екологічні загрози через дії рф в Україні

Фото
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець обговорив із помічницею Генерального секретаря ООН та директоркою Кризового бюро Програми розвитку ООН (ПРООН) Асако Окай загрози навколишньому середовищу через дії рф в Україні.

Як передає Укрінформ, про результати зустрічі омбудсмен повідомив у Телеграмі.

"Наголосив на проблемі загрози навколишньому середовищу. Адже через зниження рівня води у Каховському водосховищі внаслідок дій країни-агресора підвищується ризик аварії на Запорізькій АЕС. Окрім того, населені пункти, де Каховське водосховище є джерелом питного водопостачання, через дії росіян можуть опинитися без води", - підкреслив Лубінець.

Омбудсмен зазначив, що під час зустрічі було обговорено порушення росіянами права на належні умови проживання та спровоковані проблеми у сфері бізнесу і прав дитини. Також він ознайомив Окай та її делегацію із структурою Офісу уповноваженого та окреслив межі його діяльності.

Читайте також: Екоцид росіян: Єрмак зустрівся з виконавчою директоркою Програми ООН з довкілля

"Помічниця Генерального секретаря ООН Асако Окай запевнила, що Україна й надалі отримуватиме допомогу та підтримку від світу", - наголосив Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини зазначив, що підтверджено депортацію в рф понад 16 тисяч українських дітей, водночас реальна кількість депортованих може сягати сотень тисяч.

Фото: Дмитро Лубінець, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-