Екоцид росіян: Єрмак зустрівся з виконавчою директоркою Програми ООН з довкілля

Екоцид росіян: Єрмак зустрівся з виконавчою директоркою Програми ООН з довкілля

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорив з виконавчим директором Програми Організації Об’єднаних Націй з довкілля (UNEP) Інгер Андерсен питання відповідальності росії за екологічні злочини в Україні.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

"Андрій Єрмак поінформував співрозмовницю про екологічні злочини, які скоює російський агресор під час повномасштабного вторгнення в Україну. Серед іншого росія завдає величезної шкоди екологічній системі нашої країни", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Триває розробка механізму підрахунку збитків, завданих війною екології України - Зарівна

Керівник ОП закликав світову спільноту, зокрема структури ООН, до активнішого обговорення питання запобігання шкоді внаслідок агресивної війни, яку росія веде проти України.

За словами Єрмака, світ не має права мовчати, коли росія щодня руйнує екологію України. Він зазначив, що агресор повинен понести справедливе покарання за злочини, скоєні проти довкілля України.

Очільник ОП навів дані, що розраховані збитки навколишньому середовищу України внаслідок війни становлять 2 трлн грн – без урахування шкоди, заподіяної на тимчасово окупованих територіях. При цьому загрози, спричинені війною росії в Україні, мають глобальний характер.

Читайте також: У разі пошкодження «Джерела нейтронів» на Харківщині могли постраждати 640 тисяч осіб

«Майже через 80 років після Другої світової війни ми реально опинилися в такій самій ситуації. Тому необхідно говорити про те, що коїться в центрі Європи, у країні, де розташовано кілька атомних електростанцій, одна з яких досі окупована росією, і ніхто не знає, що там відбувається», – наголосив Єрмак.

Зі свого боку Андерсен заявила про підтримку України в подоланні викликів, які постали перед екологічною системою внаслідок російського вторгнення. Вона відзначила важливість глибшого обговорення цього питання на експертному рівні.

Як повідомлялося, триває розробка механізму підрахунку збитків, завданих війною екології України, його планують презентувати на форумі екологічних організацій в Києві.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-