У ЄС всі погоджуються, що підтримка України має бути більшою – міністерка оборони Австрії

У ЄС всі погоджуються, що підтримка України має бути більшою – міністерка оборони Австрії

Укрінформ
Усі міністри оборони країн-членів Євросоюзу дотримуються позиції, що підтримка України зараз має бути більшою і тривати стільки, скільки це потрібно.

Як передає Укрінформ, про це заявила міністерка оборони Австрії Клаудіа Таннер в інтерв’ю австрійській газеті Der Standard.

"Я б так не говорила. Всі (під час зустрічі міністрів оборони країн-членів ЄС у Стокгольмі – ред.) висловили думку, що ми повинні підтримувати Україну зараз більше, ніж будь-коли, і так стільки, скільки це потрібно", - прокоментувала Таннер питання про те, що серед деяких міністрів оборони країн-членів нібито є невпевненість у спроможності досягти мети порятунку України.

За її словами, в ЄС зберігається єдність і країни-члени "в унісон називають те, що сталося, агресивною війною, якої ще не було".

Міністерка оборони Австрії додала, що серед її колег в Євросоюзі є усвідомлення того, що, з одного боку, вони "повинні підтримувати Україну у військовому плані", а, з іншого боку, також повинні думати про поповнення власних резервів.

За її словами, наразі в ЄС "з'явилось розуміння того, що закупівлі (боєприпасів – ред.) мають здійснюватись спільно, і що "в Європі мають бути відновлені потужності, разом з оборонною промисловістю".

Читайте також: Австрія підтримує спільні закупівлі ЄС боєприпасів для підтримки України

Міністр оборони Австрії також зазначила, що європейські країни вже увійшли у фазу переозброєння, і "цей шлях має бути продовжений".

Вона нагадала, що у наступні чотири роки Австрія виділяє на свою армію близько 16 млрд євро, і до 2032 року планується постійне збільшення оборонних витрат.

Коментуючи можливість відмови від нейтралітету, Таннер заявила, що Австрія не є нейтральною в питанні розв’язаної росією війни і підтримує Україну різними способами. "Єдине, чого ми не робимо: ми не постачаємо наступальних озброєнь і не проводимо тренування, як наприклад, що ситуації з танками. Ми маємо наголошувати, що ми допомагаємо багатьма способами, у гуманітарному плані, біженцям, або коли йдеться про санкції", - додала міністерка.

Як повідомляв Укрінформ, 7-8 березня у Стокгольмі пройшла неформальна зустріч міністрів оборони ЄС під егідою Швеції, яка головує у Євросоюзі. Ключовим її питанням було прискорення військової допомоги Україні, зокрема, постачання українській армії боєприпасів.

Фото: HBF/Laura Heinschink

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-