Австрія підтримує спільні закупівлі ЄС боєприпасів для підтримки України

Австрія підтримує спільні закупівлі ЄС боєприпасів для підтримки України

Укрінформ
Австрія підтримує спільні закупівлі Євросоюзом боєприпасів у європейських виробників, які будуть використані як для підтримки України, так і для поповнення власних запасів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила журналістам федеральний міністр оборони Австрії Клаудіа Таннер перед початком неформальної зустрічі міністрів оборони країн-членів ЄС у Стокгольмі.

"Думаю, що спільні закупівлі є для нас важливими. І найголовнішим є те, щоб створити у Європі також відповідні спроможності для цього. І мова йде не лише про підтримку України, а й також про власні потреби", - сказала Таннер.

Читайте також: Україна сподівається отримати від партнерів засоби ППО і мільйон снарядів – Резніков

За її словами, Євросоюз має забезпечити самодостатність у забезпеченні себе боєприпасами.

Як повідомлялося, 7-8 березня у Стокгольмі проходить неформальна зустріч міністрів оборони ЄС під егідою Швеції, яка головує у Євросоюзі. Ключовим її питанням є прискорення військової допомоги Україні. У першій сесії зустрічі бере участь міністр оборони України Олексій Резніков.

Очікується, що під час зустрічі високий представник ЄС Жозеп Боррель представить пропозиції щодо прискорення постачання боєприпасів в Україну та збільшення їх виробництва в ЄС. За словами Борреля, найбільш важливим та невідкладним питанням сьогодні для української армії є продовження постійного надходження боєприпасів, зокрема, снарядів калібру 155 мм, а також 152 мм.

Читайте також: Цьогорічний бюджет Пентагону передбачить рекордну суму на закупівлю озброєння - ЗМІ

Раніше Естонія запропонувала країнам Європейського Союзу вкласти приблизно чотири мільярди євро для спільної закупівлі одного мільйона боєприпасів для України.

Естонський план передбачає збільшення європейської промисловості в сім разів, щоб упродовж наступних шести місяців виробити мільйон 155-мм снарядів, про які просила Україна перед потенційним широкомасштабним наступом росії. Пропозиція потребує додаткових 4 млрд євро з Європейського фонду миру на спільне придбання боєприпасів.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-