Цьогорічний бюджет Пентагону передбачить рекордну суму на закупівлю озброєння - ЗМІ

Цьогорічний бюджет Пентагону передбачить рекордну суму на закупівлю озброєння - ЗМІ

Укрінформ
Бюджет міністерства оборони США на наступний рік перевищить 835 млрд дол, що є одним із найвищих рівнів фінансування за всю повоєнну історію.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Bloomberg.

“План витрат, який президент Джо Байден запропонує у четвер, передбачатиме чи не найбільший оборонний бюджет у мирний час, в якому 170 млрд дол було виділено на закупівлю озброєння і 145 млрд дол - на розробку”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Пентагон назвав «нісенітницею» закиди про причетність США до ударів по росії

Зазначається, що верхня межа витрат міністерства оборони протягом року, що розпочнеться 1 жовтня, перевищить 835 млрд дол, що більше, ніж 816 млрд дол, затверджених Конгресом у чинному фіскальному році.

“Хоча надіслана до України зброя вичерпала запаси Пентагону, витрати на підтримку опору Президента Володимира Зеленського російському вторгненню фінансувалися з окремих додаткових видатків. Регулярний бюджет міністерства оборони переважно визначається посиленням напруження із Китаєм, у якому Пентагон вбачає основного потенційного суперника за військове лідерство США”, - стверджує Bloomberg.

Читайте також: У Білому домі пояснили, чому для США важливо допомогти Україні виграти війну

Зокрема, адміністрація США запропонує виділити значне фінансування на закупівлю боєприпасів великої дальності, які можуть бути використані у майбутньому потенційному конфлікті із Китаєм.

За даними Bloomberg, запити на бюджет для розробки буде найвищими в історії, а на закупівлі - найвищим з часів війни в Іраку та Афганістані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-