У Білому домі пояснили, чому для США важливо допомогти Україні виграти війну

У Білому домі пояснили, чому для США важливо допомогти Україні виграти війну

Укрінформ
Існує кілька вагомих причин для американців і Сполучених Штатів як нації, щоби добитися перемоги України в її протистоянні російській агресії, оскільки йдеться не лише про Україну та Європу, це охоплює також цінності й інтереси Америки.

Так пояснив у вівторок позицію офіційного Вашингтона, чому важливо підтримувати Україну далі, офіційний представник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«По-перше, і хоча це може звучати банальним, але є правдою, це – війна за незалежність, війна за право України існувати як держава»,- зауважив Кірбі.

За його словами, американці мають розуміти це з власного досвіду, бо їм доводилося боротися за власну незалежність принаймні двічі, і для цього знадобилася іноземна допомога.

По-друге, продовжив представник Білого дому, якщо хтось з американців вважає, що війна відбувається далеко і не торкається його, він помиляється. Агресія рф спричинила економічний вплив не весь світ, у тому числі на Сполучені Штати, якщо згадати хоча би стрибки цін на бензин та іншу продукцію. Війна вплинула на продовольчу й енергетичну безпеку в глобальному масштабі, бо путін вкотре намагався перетворити енергопостачання на зброю.

Читайте також: Китай має зробити вибір, чи справді він хоче стати на бік путіна - Кірбі

По-третє, якщо дозволити путіну добитися його мети, то він не зупиниться на Україні. росія загрожуватиме не лише союзникам і партнерам США в Європі, вона стане ще більшим викликом для національних інтересів США.

Як повідомляв Укрінформ, у Сполучених Штатах, особливо серед республіканського електорату, зростає кількість людей, які сумніваються в необхідності далі надавати Україні масштабну підтримку в її протистоянні російській агресії. Натомість адміністрація Байдена виступає з послідовними заявами, що США разом із союзниками підтримуватимуть Україну, допоки це буде потрібно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-