Україна сподівається отримати від партнерів засоби ППО і мільйон снарядів – Резніков

Україна сподівається отримати від партнерів засоби ППО і мільйон снарядів – Резніков

Укрінформ
Україна сподівається швидко отримати від європейських партнерів засоби протиповітряної оборони та додаткові боєприпаси, зокрема мільйон снарядів калібру 155 мм.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков перед початком неформальної зустрічі міністрів оборони країн-членів ЄС у Стокгольмі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми обговоримо з нашими друзями й партнерами, з міністрами оборони ЄС, наші пріоритети. Пріоритетом номер один є системи протиповітряної оборони, а також боєприпаси, боєприпаси та ще раз боєприпаси. Саме тому я підтримую ініціативу мого друга Ханно Певкура (міністра оборони Естонії – ред.) про поставки 1 мільйона снарядів для артилерійських систем калібру 155 мм», - сказав очільник МОУ.

Він також наголосив на важливості продовження поставок в Україну броньованих бойових машин піхоти, танків Leopard та інших від «танкової коаліції», які дадуть змогу Україні створити "сталевий кулак" та бути готовою для контрнаступу.

Відповідаючи на запитання щодо вповільнення поставок військової допомоги від ЄС через бюрократичні процедури, Резніков зазначив, що як юрист вважає важливим дотримання всіх правових процедур і правил, але при цьому має враховуватися та обставина, що у воєнний час саме швидкість поставок має вирішальну роль.

Читайте також: Залужний обговорив із союзниками постачання зброї та посилення ППО

«Як (генеральний секретар НАТО) Єнс Столтенберг сказав нам у Брюсселі під час минулої зустрічі у форматі «Рамштайн», час зберігає життя. Саме тому нам потрібно рухатися вперед так швидко, як це можливо», - сказав міністр оборони України.

Як повідомлялося, 7-8 березня у Стокгольмі проходить неформальна зустріч міністрів оборони ЄС під егідою Швеції, яка головує у Євросоюзі. Ключовим її питанням є прискорення військової допомоги Україні. У першій сесії зустрічі бере участь міністр оборони України Олексій Резніков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-