Костін: Рішення, над якими працюємо, допоможуть забезпечити тривалий мир у всьому світі

Костін: Рішення, над якими працюємо, допоможуть забезпечити тривалий мир у всьому світі

Укрінформ
Трибунал у Нюрнберзі забезпечив мир у Європі на багато десятиріч, і рішення, над якими працює українська влада, допоможуть забезпечити тривалий мир в Україні та всьому світі.

Про це у Фейсбуці заявив генеральний прокурор України Андрій Костін, передає Укрінформ.

“Трибунал у Нюрнберзі, який ми часто згадували цими днями, забезпечив мир у Європі на багато десятиріч. І я впевнений - рішення, над якими ми працюємо, допоможуть забезпечити тривалий мир в Україні та всьому світі. Це наша спільна відповідальність перед жертвами цієї війни і прийдешніми поколіннями” - зазначив генпрокурор.

Читайте також: Уже ні в кого немає сумнівів, що спецтрибунал для рф буде створений – Кондратюк

За його словами, у Львові, під час конференції “United for Justice”, були зроблені вагомі практичні кроки до побудови мережі повної та всеосяжної відповідальності за міжнародні злочини.

“Ми не лише обговорювали шляхи відновлення справедливості для України та українців, а і вдосконалювали глобальні механізми відповідальності за міжнародні злочини” - йдеться у дописі Костіна.

Читайте також: Костін обговорив із Мецолою притягнення до відповідальності воєнних злочинців

Він висловив вдячність низці іноземних колег та представників української влади, серед яких - і Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська.

"Вдячний усім колегам. Особлива вдячність Президенту України, Володимиру Зеленському, та Першій леді. Президенту Латвії та Першій леді, Президентці Європарламенту. А також усім учасникам конференції, партнерам та команді, які зробили це можливим. Ви показали, що прагнення справедливості об’єднує нас всіх", - вважає він.

Читайте також: Світ має об’єднатися для створення трибуналу щодо злочинів росії – Костін

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня під час міжнародної конференції United for Justice генеральний прокурор Естонії Андреас Пармас заявив, що агресія росії проти України змушує уточнювати правове визначення геноциду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-