Уже ні в кого немає сумнівів, що спецтрибунал для рф буде створений – Кондратюк

Уже ні в кого немає сумнівів, що спецтрибунал для рф буде створений – Кондратюк

Укрінформ
Синергія країн у питанні про створення міжнародного спеціального трибуналу щодо росії за вчинену проти України агресію свідчить, що такий трибунал буде створений.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявила заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк, передає Укрінформ.

«Наразі вже ні у кого немає сумнівів, що цей спеціальний трибунал буде створений. Далі вже – деталі. Окремо зазначу, що для України у розв'язання цього питання дуже важливим є час, бо зволікання нам не на руку. Тому я дуже сподіваюся, що відповідну резолюцію Генеральної асамблеї ООН буде проголосовано вже восени», - сказала Кондратюк.

Читайте також: Україна наближається до забезпечення повної відповідальності рф за скоєні злочини – Зеленський

За її словами, саме Генеральна асамблея ООН має стати основним механізмом для утворення спецтрибуналу. І в цьому велику роль відіграє сьогодні парламентаризм і постійне спілкування з країнами, зокрема, Африки, які мають сприяти ухваленню зазначеного рішення.

«Добрі контакти, синергія з іншими країнами сприятимуть ухваленню рішення. Наприклад, спікер польського парламенту разом зі спікерами парламентів балтійських країн уклали меморандум про те, що вони будуть адвокатувати перед країнами Африки саме наші питання. В тому числі питання про створення міжнародного трибуналу. Це дуже добре – завдяки партнерам ми матимемо більш потужний голос», - підкреслила Кондратюк.

Читайте також: Кожен злочин рф проти українських дітей акумулює ще кілька - грузинська правозахисниця

Як повідомляв Укрінформ, у Львові відбулася конференція United for Justice — «Об’єднані заради справедливості», або «юридичний Рамштайн». Коаліція, яка працює над параметрами майбутнього спеціального трибуналу щодо росії за злочин агресії проти України, вже налічує 29 держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-