Джапарова закликала Раду ООН з прав людини до реалізації української Формули миру

Джапарова закликала Раду ООН з прав людини до реалізації української Формули миру

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова закликала Раду ООН з прав людини зробити необхідні кроки для реалізації української Формули миру.

Про це Джапарова заявила під час виступу у Сегменті високого рівня в рамках 52-ї сесії Ради ООН з прав людини, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

«Перша заступниця міністра закликала Раду ООН з прав людини зробити необхідні кроки для реалізації Формули миру Президента України та нещодавно ухваленої резолюції ГА ООН, яка має на меті відновлення всеохопного, справедливого та сталого миру в Україні», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Джапарова зазначила, що минулого тижня Україна відзначила рік опору та стійкості у боротьбі проти російського агресора.

«Цей рік зробив сильнішою не лише Україну, а й світ. Сьогодні завдяки нашим спільним зусиллям серед нас немає головного порушника прав людини у світі», - наголосила вона.

Перша заступниця міністра підкреслила важливість роботи Незалежної міжнародної комісії з розслідування, що документує усі злочини, які вчиняє росія на території України. Окремо вона наголосила на цинічній депортації тисяч українських дітей до рф у порушення фундаментальних норм міжнародного гуманітарного права.

Читайте також: Президент - Форуму в Каунасі: Зробимо українську формулу миру основою нової безпеки у світі

«Ці страшні злочини були б неможливі без злочину агресії, який розпочала держава-агресор на території Криму в 2014 році. Усе почалося й має закінчитися Кримом», - наголосила Джапарова, відзначивши необхідність створення Спеціального трибуналу.

Як повідомлялося, Генеральна асамблея Організації Об’єднаних Націй 7 квітня 2022 року призупинила участь російської федерації у Раді з прав людини. Приводом для резолюції стали грубі порушення прав людини у місті Буча на Київщині.

Фото: Твіттер МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-