Президент - Форуму в Каунасі: Зробимо українську формулу миру основою нової безпеки у світі

Президент - Форуму в Каунасі: Зробимо українську формулу миру основою нової безпеки у світі

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що українська формула миру стане основою нової безпеки в Європі і у світі.

Про це у зверненні до учасників Міжнародного форуму в Каунасі сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Відео: Офіс Президента

"Я вірю, що саме цього року ми можемо додати до нашої з вами історії ще одну віху: нашу з вами спільну перемогу у війні проти спільного ворога. Ми збережемо нашу незалежність. Точно збережемо. А отже, уже зараз ми маємо діяти так, щоб дати нашим народам надійні гарантії неповернення зла. Українська формула миру – це десять пунктів, які дають саме такі гарантії", - сказав Зеленський.

За його словами, це очевидно необхідні безпекові пункти, деокупація України і справедливість для всіх, хто постраждав від російської агресії.

Читайте також: Стефанчук: Верховна Рада зберігає єдність у підтримці формули миру

Президент наголосив, що жодній людині більше ніколи не мають загрожувати голод і радіаційні катастрофи, агресії та терор, руйнація енергетики та блекаут міжнародного права, депортації та екоциди.

"росія несе все це своєю агресією. Ми приберемо все це. Наші героїчні воїни це зроблять. Наша співпраця з вами і з усім світом це зробить. Наша формула миру це зробить. І як наслідок, ми зробимо нашу формулу миру основою нової безпеки всіх у Європі та кожного у світі, хто цінує життя", - заявив Зеленський.

Звертаючись до литовських представників, він підкреслив, що настав час вибороти і гарантувати нашу свободу не на роки чи десятиліття - назавжди.

"росія повинна програти в Україні. російський реваншизм має назавжди забути про Київ і Вільнюс, про Кишинів і Варшаву, про наших братів у Латвії та Естонії, у Грузії та в кожній іншій країні, якій нині погрожують російські вбивці", - заявив Зеленський.

Читайте також: Україна працює, щоб до формули миру були залучені країни з усіх континентів - Зеленський

Глава Української держави подякував литовському народу за оборонну, політичну, економічну, гуманітарну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, президент Литви Гітанас Науседа наголосив на необхідності всебічно і довгостроково допомагати Україні, зокрема нарощувати та розширювати поставки важкого озброєння.

11 лютого в Україну прибула партія зенітно-ракетних комплексів L-70 для боротьби проти дронів-камікадзе, передана Литвою.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-