Шмигаль обговорив інтеграцію України в ЄС та НАТО з європарламентаріями

Шмигаль обговорив інтеграцію України в ЄС та НАТО з європарламентаріями

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі із представниками групи «Європейська Народна Партія» Європейського парламенту на чолі з Манфредом Вебером обговорив кроки для європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

Зазначається, що на зустрічі сторони обговорили конкретні кроки для європейської та євроатлантичної інтеграції, продовження реформи децентралізації та відновлення України.

«Європейський парламент був першим серед інституцій ЄС, хто сприяв отриманню Україною статусу кандидата в ЄС, та з перших днів повномасштабної війни росії проти України надавав потужну підтримку, коли йшлося про створення міжнародної коаліції на підтримку нашої боротьби за свободу та європейські цінності, коли йшлося про постачання зброї в Україну та посилення санкційного тиску проти росії», — наголосив Шмигаль.

Прем’єр-міністр подякував європарламентарям за ухвалену резолюцію від 16 лютого цього року «Один рік російського вторгнення та агресивної війни проти України». За його словами, резолюція ще раз продемонструвала готовність парламентського виміру рухатися далі в підтримці України у таких питаннях як швидке постачання необхідної зброї та міжнародна ізоляція росії.

Сторони проговорили виклики, з якими зіштовхнулася Україна та Європа через агресію рф, зокрема ситуацію на Запорізькій АЕС та Каховській ГЕС. Шмигаль закликав європарламентарів використати всі можливі інструменти, зокрема санкційні, для забезпечення безпеки цих об’єктів і недопущення можливої гуманітарної катастрофи.

Представники Європейського парламенту відзначили активність українських громад і їхню залученість до відновлення зруйнованої інфраструктури. Прем’єр-міністр зі свого боку розповів європарламентарям про пріоритети й потреби України у відбудові.

Читайте також: Україна виконає додаткові рекомендації Єврокомісії до кінця року – Стефанішина

Як повідомляв Укрінформ, Шмигаль вважає, що вступ України до ЄС найближчими роками є реалістичною метою.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-