Україна виконає додаткові рекомендації Єврокомісії до кінця року – Стефанішина

Україна виконає додаткові рекомендації Єврокомісії до кінця року – Стефанішина

Укрінформ
Українська влада зі свого боку виконає до кінця цього року всі додаткові рекомендації Єврокомісії, що необхідно для старту перемовин про вступ країни до Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Kathimerini заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

«Наразі ми завершили необхідні кроки в семи актуальних напрямках (боротьба з корупцією, верховенство права, ЗМІ, плюс усе, що стосується прав і свобод людей). Тепер чекаємо оцінки Єврокомісії та її подальших рекомендацій. Навесні матимемо попередній звіт (Комісії – ред.) Виходячи з цього, все, що ми маємо зробити зі свого боку, буде зроблено до кінця року», - сказала вона.

За її словами, українська сторона сподівається, що це може створити необхідний політичний імпульс для початку переговорів про вступ країни до ЄС.

Читайте також: Переговори про членство України у ЄС: Стефанчук розраховує на підтримку Іспанії

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2022 року Україна отримала статус кандидата на членство в ЄС. Тоді ж Єврокомісія надала сім рекомендацій, виконання яких необхідне для подальшої євроінтеграції України.

На початку лютого президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що навесні Європейська комісія надасть усне оновлення щодо виконання Україною семи рекомендацій, а письмовий звіт стосовно розширення буде восени.

Фото: eu-ua.kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-