Переговори про членство України у ЄС: Стефанчук розраховує на підтримку Іспанії

Переговори про членство України у ЄС: Стефанчук розраховує на підтримку Іспанії

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розраховує на підтримку Іспанією рішення Європейського Союзу про початок передвступних переговорів щодо членства України.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Фейсбуці після зустрічі у Києві з главою уряду Королівства Іспанія Педро Санчесом.

«Сподіваюся, що Іспанія підтримає рішення ЄС про початок передвступних переговорів. А під час свого головування в Раді ЄС у другій половині цього року надаватиме всіляку підтримку Україні у цьому питанні», - зазначив Стефанчук.

Він також підкреслив, що розраховує на адвокацію заявки України на вступ до НАТО за прискореною процедурою. Стефанчук висловив переконання, що підтримка Іспанії стане переломним моментом у формуванні консенсусу союзників.

«Україні потрібна постійна підтримка зброєю та боєприпасами. На цьому особливо наголосив під час зустрічі. Зупинився окремо на євроінтеграційних та євроатлантичних перспективах України», - додав спікер парламенту.

Голова ВР подякував уряду Іспанії за принципове засудження агресії росії, надану Україні військову та гуманітарну допомогу, а також за турботу про українців, які змушені були залишити свої домівки через жахіття війни.

«Також подякував за приєднання Іспанії до «танкової коаліції» і рішення про надання Україні 6 танків Leopard 2A4», - додав він.

Читайте також: Глави МЗС України та Іспанії обговорили безпекову допомогу та створення спецтрибуналу

Як повідомлялось, у четвер Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із головою уряду Королівства Іспанія Педро Санчесом, який прибув до нашої країни з візитом.

Глава уряду Королівства Іспанія Педро Санчес також виступив перед Верховною Радою України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-