Україну чекає майбутнє у складі Євросоюзу і НАТО - прем'єр Фінляндії

Україну чекає майбутнє у складі Євросоюзу і НАТО - прем'єр Фінляндії

Укрінформ
Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила, що Європа ніколи не залишить Україну і надаватиме нашій країні більше важкої військової техніки.

Про це повідомляє Yle, передає Укрінформ.

Як зазначається, Марін наголосила, що Україна переможе за допомогою Заходу, і "на країну чекає світле майбутнє у складі ЄС і НАТО, оскільки вона готова до реформ". А путін та інші винні у воєнних злочинах будуть притягнуті до відповідальності.

“Росія програє цю війну. Це нелегітимна війна. Відповідальність за неї лежить тільки на росії. Щодня в Україні рф навмисне вбиває мирних жителів. Людей ґвалтують. Дітей масово депортують до росії. За всі ці дії винні мають бути покарані. російському керівництву, путіну, це теж не зійде з рук. Фінляндія підтримує всі зусилля задля притягнення винних у цих жахливих злочинах до відповідальності. У тому числі й російського керівництва”, – заявила очільниця уряду у програмі Yle Ykkösaamu.

Читайте також: Захід не відреагував на Крим і це заохотило путіна до повного вторгнення - прем’єр Фінляндії

За її словами, війна закінчиться, коли росія виведе свої війська з України. Тобто війна не повинна перетворитися на заморожений конфлікт.

“Цим війна не закінчиться. Шлях до міцного миру - це припинення росією воєнних дій. Тільки це відкриває шлях до переговорів та кроків до миру, – резюмувала Марін.

Читайте також: росія має залишити всю територію України – прем’єр Фінляндії

Як повідомлялося, президент Фінляндії Саулі Нііністьо в офіційній заяві до роковин початку російсько-української війни наголосив, що його держава продовжуватиме надавати підтримку Україні, доки це буде необхідно.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-